Un book trailer este un instrument de marketing util de promovare a cărții. Un book trailer este un scurt videoclip promoțional distribuit pe mai multe platforme, care ajută să vă creșteți prezența online și să ajungeți la un public mai larg. De asemenea, oferă cititorilor o modalitate unică de a fi introduși în conținutul cărții în comparație cu un rezumat sau o recenzie, recomandare tradițională a cărții. În timp ce un book trailer cu adevărat grozav poate fi un plus pentru campania de promovare a cărților, un book trailer prost conceput și neprofesional poate face mai mult rău decât bine. Iată șapte elemente esențiale ale unui book trailer eficient.
1. Grup țintă
Înainte de a începe să creați un book trailer, trebuie să vă cunoașteți publicul țintă. Acest lucru este valabil pentru orice efort de marketing. Cu cât vă cunoașteți mai bine potențialii cititori, cu atât mai bine veți puteți crea un mesaj special pentru ei. Aflați: Ce îi motivează? Ce îi inspiră? Unde își găsesc următoarele cărți de citit?
2. Atragerea atenției
Un book trailer trebuie să evidențieze momentul culminant al cărții — ceea ce face cartea unică față de toate celelalte și atrage cititorii. Ar trebui să formulati puncțul de atracție (hook) într-un titlu sau o propoziție scurtă. Concentrati-va pe aceasta, alegeti un format simplu și clar, în loc să fie complicat, aglomerat cu prea multe detalii.
Într-un book trailer eficient, nu trebuie să relatați întregul roman și nici să expuneți lecțiile fiecărui capitol din carte. Evidențierea momentului culminant este utilă în toate aspectele scrierii, publicării și promovării cărții. Intriga stârnește curiozitatea și reprezintă baza unui book trailer bun.
3. Durata
Oamenii parcurgând conținutul online îi oferă o atenție scurtă. Țineți cont de acest lucru atunci când creați conținut video. Un book trailer eficient ar trebui să aibă o lungime de la 30 până la 90 de secunde. Spectatorii pot tolera trailere mai lungi (pana la 2 minute) in funcție de cum și unde le vizionează. De exemplu, persoanele care vă vizitează site-ul web pot avea mai multe șanse să vizioneze un videoclip mai lung decât cei care vizionează book trailerul pe rețelele sociale.
4. Material ilustrativ
Avantajul utilizării videoclipurilor pentru a vă promova cartea este că puteți folosi imagini reprezentative care exprimă tonul cărții. Dar această oportunitate are și riscul de a da un ton greșit. Pentru a vă asigura că setați tonul potrivit utilizați fotografii, grafice și videoclipuri profesionale de înaltă calitate. Dacă doriți să fiți în videoclip, fiți conștient de modul în care veți apare în fața camerei, inclusiv de ceea ce veți purta, cum vorbiți și care este spațiul în care vă aflați. Dacă doriți să teatralizați povestea în book trailer, angajați actori profesioniști (sau utilizatori, prieteni, colegi). O bună interpretare necesită abilități și practică. De asemenea, cititorilor le place adesea să creeze propriile imagini ale personajelor, așa că puteți să evitați cu totul imaginile cu personaje, cu excepția cazului în care acestea sunt deja incluse în book trailer.
5. Audio
Paralel cu imaginile din clipul video, sunetul de asemenea influiențează spectatorul. Când creați un book trailer, folosind în principal text și imagini, muzica poate fi ingredientul care le unește pe toate și ajută la stabilirea tonului produsului. În plus, puteți include voce off în videoclip. Important pentru o voce off eficientă nu este doar ceea ce se spune, ci și modul în care se spune. Găsiți vocea potrivită, indiferent dacă vocea este surdă, liniștită sau energică. Nu trebuie să folosești propria voce. Vocea off, ca și actoria, necesită îndemânare și expertiză. Spectatorii recunosc când vocea cuiva sună natural sau sună ca și cum ar citi cuvinte dintr-un scenariu.
6. Îndemn la acțiune
Când creați un book trailer, nu treceți cu vederea importanța unui apel la acțiune. Îndemnul ar trebui să apară pentru scurt timp la sfârșitul trailerului și să direcționeze spectatorul către pasul următor. În cele mai multe cazuri, doriți ca spectatorul să citească cartea. Pur și simplu includeți un mesaj pe ecranul de închidere care indică unde se află cartea, cum ar fi „Disponibil pe Amazon.com acum” sau „Descărcați pe Kindle astăzi”. Puteți include adresa URL a site-ului web sau alte informații, cum ar fi contul Twitter, dar evitați să supraîncărcați cu prea multe informații.
7. Distribuirea
Ultimul element al unui book trailer eficient este distribuțIan, care este cheia vizibilității videoclipului. Odată ce ați terminat videoclipul, încărcați-l pe site-uri web, cum ar fi YouTube și/sau Vimeo. Apoi, utilizați platforma pentru a crește vizibilitatea videoclipului:
- incorporați videoclipul pe site-ul și blogul dvs.
- partajați videoclipul prin conturi de rețele sociale, cum ar fi (Facebook) și Twitter.
Cereți altor bloggeri și experți din rețeaua dvs. să vă distribuie videoclipul sau să-l posteze pe site-urile lor web. Partajați linkul către videoclip contactelor dvs. printr-un e-mail. Cu cât veți partaja mai mult videoul, cu atât veți avea mai multe șanse de a capta atenția cititorilor și de a vă promova cartea.
Acest material este o traducere a articolului 7 Elements of an Effective Book Trailer — article (https://www.authorlearningcenter.com/marketing/media/w/book-trailers/6072/7-elements-of-an-effective-book-trailer—article).
Și oare de ce ațât de greu bibliotecarii își asumă crearea unui trailer? Un tutorial foarte clar. rămâne să găsim trei propoziții geniale, creative, ale noastre! și succesul … Voila!, garantat! E vorba de creativitate! Dar, e mai ușor să copii textul de pe coperta a patra sau din prefața cărții și s-o pui pe blog.
НравитсяНравится
Bibliotecarii prefera formele traditionale. Creativitatea se materializeaza in alte contexte. Sa fii clar si cuprinzator nu este usor. Dar vom reusi daca va fi dorinta.
НравитсяНравится 1 человек
sperăm…
НравитсяНравится