WWW la vârsta de 30 de ani


La 12 martie se sărbătorește o dată importantă — 30 de ani de la crearea celei mai utilizate în Internet tehnologii — World Wide Web.

Inventatorul său este considerat omul de știință britanic Tim Berners-Lee, care a lucrat la acea vreme la CERN — Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară. World Wide Web a devenit o adevărată revoluție în timpul său în domeniul schimbului de date și a servit drept o forță puternică pentru dezvoltarea tehnologiei informației.

Francois Flükiger, om de știință: «De la început, a proiectat sistemul astfel încât să nu se limiteze doar la nevoile CERN, domeniul său științific de activitate, ci să aibă un caracter general. A găsit numele: The World Wide Web … A inventat-o fost în 1987-1988 ​​și, astfel, chiar de la început a determinat natura globală a rețelei «.

Datorită World Wide Web, oamenii au putut comunica în timp real, indiferent de distanța, primi informații și acces la baze de date. Experții avertizează că sistemul are în prezent nevoie de o mai bună reglementare.

Ben Seagal, om de știință: «Am visat că Internetul să fie un fel de instrument democratic, așa cum a fost la început. Nu ne-am așteptat ca forțele politice să-l poată controla. Prin urmare, cred că având la dispoziție noile tehnologii, societatea ar trebui să fie foarte atentă în utilizarea lor. «


Experții numesc printre problemele cu care ne confruntăm la momentul actual — știrile false, încălcarea drepturilor de confidențialitate, abuzul în publicitatea politică, utilizarea ilegală a datelor cu caracter personal.

Traducerea articolului «Всемирной паутине» — 30 лет semnat de
Ирина Александрова.  https://ru.euronews.com/2019/03/11/worldwide-web-3oth-anniversary

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: