Maratonul utilizatorilor 2018


Maratonul utilizatorilor, ediția 2018, ca parte a Zilelor Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, a avut loc la 18 octombrie între orele 13:00-16.00.

Maratonul utilizatorilor s-a axat pe crearea conținuturilor digitale. Participanții au obținut competențe noi, contribuind la crearea conținutului digital, fiind co-creatori al istoriei orașului natal; demonstrând respect pentru familie și prieteni.

La Maraton au participat utilizatori de toate vârstele: copii, tineri, adulți, care au asistat la instruiri și demonstrații, ghidați de bibliotecari, la următoarele trei probe:

  1. Chișinăul în familia mea: fotografii din albumul de familie
  2. Povestea digitală Eu și biblioteca mea
  3. Fun Run – familiarizarea cu rețelele sociale Instagram, Foursquare, Google Business (scrierea unei recenzii) și citirea unui QR code.

După un cuvânt de salut din partea directorului general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” Mariana Harjevschi s-a dat startul Maratonului.

Prima probă: Chișinăul în familia mea: fotografii din albumul de familie

La această probă, participanţii au scanat și salvat fotografii de familie în baza de date online Chișinăul meu, disponibil pe pagina Secției Memoria Chișinăului de pe Google Photo. Fiecare fotografie este însoțită de o legendă, în care sunt menționate: anul, locul, persoane, structuri arhitecturale, evenimente, autorul sau numele deținătorului fotografiei etc. Participanții neinițiați în scanare, prelucrarea fotografiilor vechi și crearea unui album digital au fost instruiți de bibliotecarii formatori Nadejda Mășcăuțanu, Taisia Foiu, Galina Tomșa ș.a. În Albumul comun Chișinăul meu au fost stocate 45 de fotografii. Cele mai interesante au fost fotografiile utilizatorilor: Ana-Maria Leahu, Harabara Veronica, Șibaeva Olesea.

Proba nr. 2: Eu și biblioteca mea – crearea poveștilor digitale

Pentru această probă participanții au venit cu tema de acasă pregătită — la bibliotecă, îndrumați de formatorii Angela Borș și Liliana Juc, au publicat povestea legată de biblioteca sa, creată în filială, pe contul de Youtube al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Au fost create 10 povești digitale minunate, în care utilizatorii fideli (Stefanya Poddubnîi, Diana Damir, Constanța Sinița, Andreea Bargan, Ana Iftodi, Buză Alina și Buză Elena, Daniela Danu) vorbesc despre experiența lor legată de biblioteca pe care o vizitează. Doi participanți au reușit într-un timp limitat să-și creeze povestea de la început până la sfârșit (Ion Pelin, Biblioteca Publică Băcioi și Sergiu Cojocaru, Filiala de Arte).

Proba nr. 3: Fun Run

A treia probă „distractivă” a oferit participanților posibilitatea de a crea o istorie pe Instagram (ghid Daniela Bortă), de a scrie o recomandare personalizată despre BM  pe contul Google Bussines (Svetlana Javelea) și a afla cum se decodează o informație criptată prin QR code (L. Plescan și E. Șendrea).

La finiș toți participanții au primit certificate.

43643528_1928310207264996_552494701647757312_o
Infografic. Rezultatele Maratonului utilizatorilor 2018
Реклама

Maratonul utilizatorilor 2018: Один комментарий

Добавьте свой

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: