Pilot de drone


 

Recent, rasfoind o revista, am dat de un articol, in care se vorbeste de o noua profesie — pilot de drone.

Profesia de pilot de drone este la momentul actual in ascensiune. Competitiva pe plan economic, ea democratizeaza activitatea legata de aerofotogrammetrie in diferite domenii. 

Cererea explodeaza: filmarile topografice, demonstrarea atuurilor locurilor de interes turistic dintr-o regiune, valorificarea bunurilor imobiliare sau transmisiunea competetiilor sportive. Se dezvolta si alte moduri de utilizare, axate pe expertiza cu implicarea pilotilor cu profil tehnic pentru a masura, de exemplu, suprafata agricola, supravagherea liniilor feroviare sau a santierelor.

Pentru a pilota o drona, trebuie sa treci examenul de pilot aeronava ultrausoara. O diploma specifica pentru drona va aparea in acest an. Desi, ea va fi un supliment la o alta formare, ca, de exemplu, diploma pentru profesii legate de audiovizual. Liceul Saint-Etienne din Cahors este unicul din Franta care propune ca optiune elevilor care trec bacul profesional in fotografiere de a obtine diploma de pilot de drone.
Majoritatea pilotilor de drone sint independenti sau antreprenori. Si din punctul de vedere al oportunitatilor — locuri de instruire sint in abundenta, profesionisti — la fel. Deci, se apropie concurenta.
Iata un caz, Emma, 19 ani.
Ea credea ca nu va putea trece examenul. Dar din sase candidati, ea si inca doi elevi au obtinut brevetul de pilot de drone, la Liceul Saint-Etienne din Cahors. Aceasta profesie a fost introdusa in 2014, in colaborare cu scoala pilotilor de aeronave ultrausoare din regiune, si in 2017 — prima promotie.

Actualmente, partea teoretica a cursului contine 40 de intrebari pe subiecte legate de aviatia civila in general. Cursul este propus numai elevelor ce vor trece bacul profesional in fotografiere, pentru ca studiile sint costisitoare, in schimb pentru studentii, viitori fotografi profesionisti obtinerea acestui brevet este indiscutabila in cazul crearii clientelei, — spune Stéphane Croizean, profesor de liceu, coordonatoarea cursului.

In liceu, aceasta instruire dureaza trei ani. Elevii piloteaza in anul doi si trei, numai citeva zile: pilotaj manual in interior, cu GPS — in exterior.

Drona este un aparat simplu, trebuie sa fii atent la traiectoria lui, ca sa eviti distrugerea, — spune Emma.

Inainte de a incepe partea practica, ea facut un stagiu la aerodrom.
Ea viseaza sa piloteze: a fotografia locuri greu accesibile, a facilita securizarea unor locuri. Utilizarea dronei in scopuri militare ofera multe oportunitati.

David, Lise. Pilote de drone. În Famille et education. Janvier-fevrier 2017. — (citat 10.08.2017). Disponibil pe: http://tinyurl.com/ybtqflz7

Și încă un material la temă:

Pilote de drone, un «métier d’avenir». http://www.bfmtv.com/societe/pilote-drone-un-metier-davenir-543988.html

Реклама

Pilot de drone: 2 комментария

Добавьте свой

  1. Reblogged this on BiblioGeek and commented:

    Astăzi am citit articolul В Молдове появятся первые лицензированные пилоты дронов , în care se relatează că în Franța se derulează programul de instruire a piloților de drone din Moldova. (читать далее: https://ru.sputnik.md/technologies/20181001/22184534/france-moldova-dron.html

    În acest context republic postarea pe care am făcut-o cu un an în urmă axat pe același subiect. Nu prea mulți internauți au citit postarea. Dar poate acum când tema Dronele este mult discutată, postarea va prezenta interes din punctul de vedere al utilizării acestor aparate.

    Нравится

  2. Уведомление: Pilot de drone — BiblioGeek

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: