IT Conferința Implementarea Cursurilor CISCO & Donațiile de Soft


Pe data de 27-28 iunie 2017 am participat la IT Conferința Implementarea Cursurilor CISCO & Donațiile de Soft organizată de Programul Novateca. Directorul Programului Novateca, Even Tracz, în mesajul său de salut s-a expus constructiv referitor la implementarea serviciilor în bibliotecă și continuarea proceselor începute de Programul Novateca și ne-a urat succes în continuare.

Programul acestor două zile a fost bine organizat și a oferit informații utile pentru toți participanții – bibliotecari și specialiști IT din bibliotecile publice din țară.

În prima zi de lucru reprezentanții Petru Usatîî și Vitalie Mocanu de la Compania Daac System Integrator au prezentat platforma Greenline52, care oferă produse inovatoare pentru afaceri durabile. Platforma permite inregistrarea ideilor inovatoare din partea tuturor angajaților unei organizații, ceea ce contribui la acelerarea dezvoltării acestei instituții.

Această platformă poate fi implementată și în biblioteci și permite să dezvolte o strategie de dezvoltare a bibliotecii, atribuie funcții bibliotecarilor în conformitate cu standardele internaționale și facilitează analiza datelor cu privire la concurența, capacitatea de a identifica abilitățile angajaților, care pot fi aplicate în diverse procese, în modul cel mai eficient. Deasemenea această aplicație permite determinarea sarcinilor optime pentru bibliotecari.

Următorul punct din orarul primei zile a fost prezentarea dnei Verei Bagrin, directoarei Companiei de jocuri Kidsco. Am aflat foarte multe lucruri interesante și utile. Pentru mine a fost o noutate să aflu care sunt cele mai populare companii de jucării și jocuri din lume — Lego, Mattel, Hasbro, Noriel.

Dna Veronica ne-a vorbit amănunțit despre robotică pentru diverse vîrste și jocuri de bord. A fost o comunicare interactivă am aflat că jocurile Lego se produc din 1932 și pînă în 2013 au fost produse aproximativ 560 de miliarde de piese, iar producător al păpușii Barbie este Compania americană Mottel.

A doua zi a început cu prezentările colegilor care au absolvit cursurile Cisco cu privire la activitățile implementate în biblioteci.

În continuare, Denis Ganea,  IT manager, Programul Novateca, ne-a prezentat platforma TechSoup Moldova (http://www.techsoupforlibraries.org/) și modul de înregistrare a unui ONG pe această platformă. Apoi am lucrat în grupuri creînd două servicii noi. Cele mai interesante servicii au fost Nu pirateriei și Necesități noi.

La finalul zilei am lucrat la crearea unui mesaj, ce ne-ar ajuta de a obține donații de la companiile de soft din Moldova și stabilirea parteneriatelor. La acest atelier am învățat cum trebuie să ne comportăm în fața unui posibil partener, donator, cum să vorbim la telefon cu acesta și cum să scriem mesajul ca să obținem ceea ce dorim de la posibilul partener sau donator.

Pe parcursul acestei conferințe am acumulat cunoștințe noi, interesante pe care le voi utilza în activitatea mea de bibliotecar.

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: