CELE MAI POPULARE POSTĂRI MAI 2017


În luna mai 2017 pe blogurile Bibliotecii Municipale au fost publicate 290 de postari cu conținut divers cu tematică legată de: familie, teatru, excursii, literatură, scriitori acumulînd  58876 de vizualizări.

Total

1. Ce mai vizualizată și citită postare este Honoré de Balzac – citate celebre postată de Biblioteca Târgu Mureș. Honoré de Balzac (n. 20 mai 1799, Tours, Franța – d. 18 august 1850, Paris, Franța) — scriitor francez în domeniul romanului realist, romanului psihologic și a romanului fantastic. Balzac a publicat aproape o sută de romane și culegeri de povestiri, reunite în peste patruzeci de volume în care a portretizat peste două sute de personaje.

În această postare găsiți citate celebre despre egoism, birocrație, răutate, recunoştinţa, fericirea în căsnicie, fidelitatea, femeie.

2. O altă postare interesantă este Знакомьтесь — новая энциклопедия о болгарах! publicată de dna Larisa Barabaș, șef oficiu, Filiala „Hristo Botev» pe blogul Bibliocity.

Cartea Болгары в Российской империи, СССР, странах Балтии и СНГ este dedicată personalităţilor marcante ale diasporei bulgare din imperiul URSS şi ţărilor CSI, care au un aport însemnat nu numai în istoria imperiului rus, dar şi a statului bulgar de după eliberarea naţională de sub jugul otoman. Autorul a publicat biografiile oamenilor emeriţi ale diasporei bulgare din Rusia, Ucraina, Moldova, Kazahstan, Țările Baltice şi alte republici din spaţiul CSI, care în perioada contemporană au stat la baza renaşterii identităţii bulgare şi care au contribuit la dezvoltarea ţărilor în care ei locuiesc şi activează.

3. Citind postarea BiblioTur postată pe blogul bibliotecii I. Mangher puteți să faceți o excursie imaginară pe bulevardul Ștefan cel Mare, vizitînd diverse monumente turistice. În cadrul proectului BiblioTur Descoperim Chișinăul altfel dna Angela Borș a fost ghid  pentru elevii (cu mămici) de la liceul ”Dacia”, însoțiți de dna profesoară Olga Voimișescu. „Am fost ”pețită” de Olga Maiuc – colega de la bilioteca A. Russo”, spune Angela. Elevii au fost foarte receptivi și impresionați de ghidul Angela Borș.

4. Pe blogul Bibliotecii Alba Iulia cea mai citită postare a fost despre Un frumos Vis de Primăvară. În incinta bibliotecii Alba Iulia, a avut loc lansarea expoziției de pictură Vis de Primăvară, realizată de doi elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” – Bogdan Gorceag și Maxim Toma. Alături de flori, în expoziție se regăsesc și peisaje, compoziții cu personaje, animale, naturi statice. Toate aceste realizări au fost atent coordinate de profesoara de arta plastică – Virginia Mireanu, care este o profesionistă în domeniul artelor plastice. Mergeți la Biblioteca Alba Iulia pentru a admira expoziția tinerilor pictori.

5. Despre actorul rus Andrei Denikov puteți afla din postarea «Кто кончил жизнь трагически, — тот истинный поэт! А если в точный срок — так в полной мере…» postat pe blogul bibliotecii M. Lomonosov. Talentul actorului au putut admira utilizatorii bibliotecii M. Lomonosov, vizionând spectacolul, producția teatrului de păpuși Образцова  «Маленьких трагедий». Despre biografia acestui renumit actor puteți lectura în acest articol.

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s