Cuvântul săptămânii: AVATAR


 

Odată cu popularizarea Internetului și a rețelelor sociale noțiunea de avatar a devenit foarte răspândită.

Un avatar este în general o ipotetică încarnare sau reîncarnare a cuiva. În religia hindusă,  avatarul este o încarnare a unei ființe divine, a unei zeități în formă de om sau animal.

În mediul online avatarul este o imagine digitală de dimensiuni mici, animată sau statică, pusă la dispoziție de către site sau încărcată pe site de către utilizator.

Avatarul apare în dreptul numelui utilizatorului, atunci când comentează sau scrie un articol pe un blog. El poate reprezenta o fotografie a utilizatorului sau o imagine frumoasă — flori, păsări, animale, sărbători etc., ce ar reflecta sau ar sublinia o oarecare trăsătură specifică de caracter. De obicei, alegerea acestor imagini sau fotografii, selectate de către utilizator este liberă, dar unele resurse din motive etice pot impune limite pentru anumite discipline.

Pentru ce folosim avatarul?   

Avatarurile sunt frecvent utilizate în jocuri, comunități online și forumuri web, toate având același scop — de a personaliza utilizatorul.

Avatarurile iți permit să te identifici în fața celorlalți, să te diferențiezi de ei. Atribuindu-ți un desen stilizat, caricatură, personaj de desene animate sau o pisică poți să-ți ascunzi identitatea, multora le place să rămână anonimi, iar avatarul poate să transforme, să ascundă sau chiar să îmbunătațească imaginea personală prin ceva frumos.

De-asemenea, poți să-ți creezi mai multe identități. Dacă ești un expert în două domenii diferite, cum ar fi spre exemplu, inginerie și bucătărie, și intenționezi să-ți demonstrezi cunoștințele și abilitățile, oamenii vor crede cu siguranță că nu ești expert în niciunul din aceste două direcții. De-aceea poți opta pentru diferite profile, avatari diferiți, corespunzători domeniului.

O persoană sau o companie dacă dorește să devină renumită online, poate apela la un avatar tip mascotă-talisman, astfel construindu-și un brand (ex. Milka, Mr. Proper sau Pringles).

Poți, la fel, să apelezi la un avatar pentru ca să fii recunoscut. De exemplu, în  WordPress este un semn „Gravatar” ce reprezintă un tip special de avatar, este un serviciu oferit gratuit pentru toată lumea–posesori de site, bloggeri sau, pur si simplu, utilizatori. Gravatar este prescurtarea de la „Globally Recognized Avatar”, ce permite utilizarea unui avatar recunoscut pe plan global, bazat pe adresa de email, dar numai pentru site-urile care il permit. Folosind Gravatar, iți îmbunătățești și imaginea blog-ului, pentru că oamenii văd cine ești și te văd ca pe o persoana reală. În plus, atunci când ai un comentariu pe un alt site, și cineva dă click pe Gravatar-ul tău, îl redirecționeaza către site-ul tău.

Avatarele animate sunt mai eficiente decât cele care sunt statice, ele sunt mai interactive și mai captivante, sunt definite în profilul utilizatorului drept imagini mișcătoare în format GIF, asemănatoare unui mic clip video. Dimensiunea avatarelor animate este mult mai mare decât cea a avatarelor statice, datorită faptului că animația reprezintă o colecție de imagini statice prezentate succesiv, cu reluare de la început repetată. Avatarele pot fi realizate personal (folosind programe de editare grafică), pot fi descărcate de pe Internet sau/și încărcate pe paginile de configurare ale forumurilor. Există foarte multe site-uri care pun la dispoziție, în mod gratuit, avatare organizate pe diverse categorii.

De reținut!   

Un avatar ar trebui ales cu grijă pentru ca să creeze pentru alți utilizatori o impresie corectă a lumii spirituale interioare a posesorului său.

Interesant!

Ce spune despre tine un avatar? Vă indemn să descoperiți psihologia alegerii unui avatar, accesând linkul de mai jos.
http://psycabi.net/testy/520-psikhologiya-vybora-avatara-test-o-chem-rasskazhet-ava-uznaj-cheloveka-po-avataru

Avatar animat!
http://www.voki.com/site/create?VkId=13580373&chsm=6b6a146ae487e21cfe83ad40f549e833&share=sharing

 Surse:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Avatar
http://www.wikiwand.com/ro/Avatar_(web)
http://techterms.com/category/internet
http://tristar77.blogspot.md/2013/04/vishnu-si-avatarurile-sale-rama-krishna.html

32992826-cartoon-girl-icon-avatar-portrait-illustration-series-5Stela Tymofti, șef serviciu DTI

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: