Cu ce se mănîncă Instagram?


Instagram este un serviciu online de photo-sharing, video-sharing și rețea socială, lansat în octombrie 2010, care oferă utilizatorilor posibilitatea să încarce poze și video-uri, să le aplice filtre digitale, și să le distribuie pe o varietate de rețele sociale, cum ar fi Facebook,Twitter, Tumblr și Flickr (http://ro.wikipedia.org/wiki/Instagram). In aprilie 2012 Instagram a fost achizitionat de compania Facebook. În noiembrie 2013 utilizatorii au încărcat peste 16 mlrd. de fotografii.

Instagram nu a intrat încă în arsenalul instrumentelor web de care se folosesc bibliotecarii din Moldova. Se observă numai primele încercări făcute de Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu pe 2 conturi — unul instituțional, general pentru BM și altul al Bibliotecii Centrale, în 2015.

Este necesară introducerea Instagramului? Încă o rețea socială! Iarăși numai fotografii și puțină informație! Aceste întrebări și afirmații pot apărea, dacă nu sînt deja. Răspunsul nostru este — este necesar.

În ultimul timp, cum scriam anterior, în articolul Mediile sociale in biblioteca: beneficii, probleme, solutii din 14 noiembrie 2014, se spune că internauții tot mai mult preferă fotografiile, imaginile în defavoarea textelor. Aici putem să menționăm și platformele Instagram și Pinterest, în care formatul informației este imagine. Aprecierea postării este simplă — click pe Favorite sau se salvează în contul personal.

Multe persoane stau ore întregi și contemplează fotografiile pe rețelele sociale. Și eu, cîte odată găsind un subiect interesant, trec de la o fotografie la alta. Foarte des putem observa cît de mult sînt atrași tinerii de telefoanele mobile, tablete, pe care le utilizează și pentru a face fotografii, selfie, care ulterior sînt partajate pe rețele sociale ca Facebook, Instagram, Pinterest sau Twitter.

Pentru acest segment de utilizatori sînt destinate materialele publicate de biblioteci pe conturile de pe Twitter, Pinterest, Instagram. Deci, să nu uităm — trebuie să fim acolo unde se află utilizatorii noștri actuali sau cei potențiali. Această rețea socială ne poate servi nu numai pentru a informa despre produsele, ofertele bibliotecii — a invita la lectură, dar și pentru a organiza concursuri la diferit subiect (care vor depinde de creativitatea bibliotecarilor).

Revenons a nos moutons — statistici pe rețele sociale. Instagram nu oferă statistici. David Lee King ne propune să căutăm Iconosquare. Acest serviciu oferă statistici de bază, care includ numărul vizualizărilor, comentariilor și a favoritelor pe Instagram.

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: