Ce este nou pe Twitter?


Twitter nu este o resursă în vogă în mediul bibliotecarilor din Chișinău (12 conturi ale filialelor BM). Și este straniu, pentru că mulți bibliotecari invocă lipsa de timp pentru actualizarea blogurilor. Această rețea de socializare, numită și SMS-ul internetului[1] permite publicarea unei scurte informtwitații de 140 de semne. Scurt, clar și cuprinzător! — despre activititatea bibliotecii: de la anunțuri, informații despre conferințe, ședințe ale cluburilor la recoltarea sugestiilor de la utilizatorii site-ului web, informarea lor despre achiziții recente, disponibilitatea cărților etc.

Inițial Twitter nu oferea statistici. Pentru a face analize sau a publica centralizat informația putea fi folosit Hootsuite. După o prezentare sumară a acestui instrument de management a mediilor sociale, nu am observat un interes aprins față de Hootsuite. Poate nu era atît de comod în utilizare, poate nimeni nu s-a străduit să analizeze publicațiile de pe Twitter.

Acum totul a devenit simplu. La sfîrșitul anului 2014 Twitter a creat secțiunea de date statistice pentru utilizatori, care se află în Twitter Ads. Accesînd logoul bibliotecii, selectați opțiunea respectivă și apoi Analytics.

Ce date statistice pot fi colectate aici? 1. Cantitatea de publicații (tweets); 2. Numărul de vizualizări (impressions); 3. Interacțiune (engagements). Interacțiunea include orice click care este făcut, repostarea publicațiilor, plasarea în favorite, răspuns la publicații. 4. Persoanele care urmăresc publicațiile contului (followers). Sînt prezentate datele despre numărul total de prieteni/utilizatori, localizarea lor (țara), interesele (marketing, politica, muzica, tehnologii, biografii, design etc.) și sexul persoanelor (femei, bărbați).

Aceste date se referă la o perioadă de 28 de zile. Raportul poate fi vizualizat pe pagina Analytics sau exportat în Excel.

Și la final cîteva date interesante despre Twitter în cifre.

Home Tweet Home

  1. În medie 1 milion de utilisatori activi au interacționat min. 1 milliard de ori
  2. 25% de utilizatori inscriși pe Twitter niciodată nu au postat niciun tweet.
  3. Corelația bărbați/femei pe Twitter este de 47%/53%. Deci, mai multe femei, conform studiului beevolve.com.
  4. Vîrsta utilizatorilor pe Twitter. 74% din  utilizatori sînt între 15 — 25 ani, 15% între 26 — 35 ani.
  5. Cele 3 țări care au cei mai mulți utilizatori pe Twitter sînt Statele Unite (50,99%), Marea Britanie (17,09%), și Australia (4,09%). Franța este pe locul 7, Moldova ….
  6. În medie un utilizator pe Twitter urmărește 102 conturi. 1 utilizator înscris din 10 nu urmărește nicio persoană.
  7. Femeile sînt cele care vorbesc cel mai mult pe Twitter.
  8. 3 teme care generează cele mai multe reacții, conversații printre bărbați sînt tehnologiile, arta, și divertismentele. 3 teme care generează cel mai mare număr de conversații printre femei sînt familia, arta și divertismentele
  9. 77,3% din utilizatori utilizează aplicatiile oficiale Twitter, 32% din utilizatori postează pe site web twitter.com.

Studiul integral poate fi consultat pe site de Beevolve.

[1] D’Monte, Leslie (29 aprilie 2009). „Swine flu’s tweet tweet causes online flutter”. Business Standard. Accesat la 28 mai 2009. „Cunoscut și ca ‘SMS-ul internetului’, Twitter este o rețea gratuită de socializare și un serviciu de micro-blogging” ; https://ro.wikipedia.org/wiki/Twitter#cite_note-2

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: