Untitled

Facebook – statistici


Paginile de Facebook ne oferă statisticile prin intermediul unei secțiuni speciale. Statisticile includ 6 file cu date despre cei care ne vizitează pagina. Funcția de Export inclusă aici, descărcată, ne furnisează mai multe detalii specifice. Ce conține fiecare din secțiunile Statistici?

Prezentare generală. Aceasta sectiune afișează datele despre Aprecieri pentru pagina (Page Likes), Impactul postărilor și Interacțiuni, Cele mai recente 5 postări pe parcursul unei săptămîni și Pagini de monitorizat, care servesc la compararea performanţelor postărilor şi a paginii tale cu performanţele unor pagini asemănătoare de pe Facebook.

Ultima secțiune Pagini de monitorizat este foarte utilă – aici se poate vedea activitatea în comparație cu alte instituții, evalua și examina cauzele unei interacțiuni mai slabe sau mai active.

Aprecieri pentru pagină. Secțiunea include numărul total de aprecieri ale paginii, Aprecieri nete: numărul de aprecieri noi minus numărul de aprecieri anulate și Unde au loc aprecierile paginii: numărul de aprecieri ale paginii, detaliat în funcţie de locul în care s-au produs (pe Pagina Facebook, pe dispozitiv mobil, pe calculator etc.).

Impactul postărilor. Secțiunea arată numărul de persoane cărora li s-a afişat postarea publicată de tine; aprecieri, comentarii şi distribuiri, care ajută la mărirea impactului pe o perioadă definită. În afară de aceasta sînt afișate Ascunderile, raportările ca spam şi anulările aprecierilor, acţiuni care pot reduce numărul de persoane cărora li te adresezi. În final – Impactul total, arată numărul de persoane cărora li s-a livrat orice activitate din Pagină, inclusiv postări, postări publicate de alţii pe Pagină, reclame pentru aprecierea Paginii, menţiuni şi vizite.

Vizite. Secțiunea arată vizitele pe pagină și filele ei și referințle externe: numărul de accesări ale paginii, pornind de la un site web din afara Facebook.

Postări. Date afişate pentru o perioadă recentă de o săptămână. Orele zilei sunt afişate în fusul orar local al computerului. Tipurile de postări – ; cele mai bune postări de pe Pagină. Datele acestea sînt foarte utile pentru că permit să se vadă care postare a fost cea mai populară, a prezentat interes atît pentru fanii cît și pentru cei care nu sînt fani ai Paginii. Analizînd acest aspect, bibliotecarii pot să lucreze la mărirea nivelului de interacțiune. Tipurile de postări: fotografie, stare, clip video, link – arată reuşita diferitelor tipuri de postări pe baza mediei de impact şi interacţiune. De exemplu, în perioada – 5 Decembrie 2014 – 4 Martie 2015, cel mai popular tip au fost fotografiile – media impactului 899, 4586 de clickuri pe fotografi. În comparație cu ele starea  a avut o medie de 499, și numai 63 de clickuri pe postare.

În afară de acesta secțiunea oferă și informații despre zilele și orele în care fanii sînt online, ceea ce permite să se monitorizeze timpul cînd ar trebui să fie postate materialele. De exemplu, în perioada unei săptămîni, numărul de utilizatori online pe Pagină este stabil de circa 400 de la orele 10.00 pînă la 17.00, ajungînd la ora 21.00 pînă la 500 de fani. Iar pe parcursul săptămînii sînt în medie 1000 de fani online.

Persoane. Această secțiune furnizează statistici demografice: cîne sînt persoanele care apreciază pagina, după gen: femei, barbați. De exemplu pe pagina BM 79% de femei și 21% – bărbați. Plus la aceste date se afișează numărul de persoane cărora li s-a afişat postarea în ultimele 28 de zile; persoanele care au apreciat, au postat comentarii sau au distribuit postările sau care au interacţionat cu pagina în ultimele 28 de zile. De asemenea este furnizată informația despre țările, orașele și limba paginii fanilor.

Cum spuneam, opțiunea Export furnizează informațiile descrise mai sus, și alte date destul de amănunțite. Datele sînt divizate in două categorii după tipul de date: a) date despre pagină și b) date despre postări. Datele despre pagină – oferă statistici despre audiență (de aici colectăm vizitele). Datele despre postări – oferă statistici despre interacțiune (de aici colectăm date despre numărul de aprecieri, comentarii, distribuiri).

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s