Securitatea în rețelele de socializare


Rețelele de socializare au intrat în viața noastra, făcîndu-ne dependenți de informațiile postate. Este cunoscut faptul ca unele persoane nu se despart de Facebook pe mult timp – contul rămîne deschis pe parcursul zilei. Și înțelegem de ce. În orice moment poți să discuți cu prietenul, sa-i trimiți un mesaj, să publici un anunț, să partajezi o noutate sau informație citită. Mai puțini se gîndesc la securitatea informației și încep să-și pună întrebări numai atunci cînd cineva le-a furat informația, spărgînd parola contului sau atunci cînd deschid orice link care este publicat pe perete sau distribuit de cineva din prieteni. Dacă am efectua un sondaj referitor la regulile de utilizare ale site-urilor de socializare, am realiza că 90% nu le-au citit, deși acolo sînt indicate sfaturi de confidențialitate și securitate a contului.

După ședința de astăzi am făcut cunoștință cu Centrul pentru securitatea cibernetică care are misiunea de a susţine societatea moldovenească în protejarea împotriva incidentelor IT. Un interes special prezintă Practicile bune de securitate.

Vă invit să faceți cunoștință cu Condițiile de securitate în rețelele de socializare, care în esență reies din Politica de securitate și confidențialitate a Facebookului și fiți atenți și prudenți.

 

 

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s