Ziua Siguranței pe Internet la BM „B.P. Hasdeu”


În perioada 10-16 februarie 2014, pentru prima dată filialele BM „B.P. Hasdeu” au desfăşurat în cadrul bibliotecii Campania de informare dedicată Zilei Siguranţei pe Internet care la data de 11 februarie a fost marcată ediţia a XI-а.

Pornind de la ideea că bibliotecile sunt instituţii care asigură accesul publicului larg la Internet şi tehnologii informaţionale şi conştientizând faptul că avem o responsabilitate comună de a face Internetul mai bun şi mai sigur pentru toţi, Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova a lansat Campania de informare „Împreună facem internetul mai bun!”

Această temă a scos în evidenţă responsabilitatea pe care membrii comunităţii online (copii, tineri, părinţi, profesori, creatori de conţinuturi sau formatori de opinie) pe care o au pentru a face Internetul un loc mai sigur, mai bun şi mai prietenos. Filialele au abordat tematicile care au fost ca și generic în acest an: „Împreună facem internetul mai bun” (filiala Târgu-Mureș, O. Ghibu, CAIE, Târgoviște, Transilvania, A Donici, Codru); „Fii isteț pe internet”; „Vrem respect pe internet” (filiala Traian); „Cum să navigăm în siguranță pe internet” (filiala Alba Iulia); au specificat dezavantajele și avantajele internetulului și care sunt Regulile pentru o navigare sigură şi plăcută pe Internet (filiala Târgu-Mureș, O. Ghibu). Filiala Târgu-Mureș a elaborat un pliant informativ (personalizat pentru adulți) referitor la acest eveniment de anvergură, CAIE a redat informația personalizat pentru copii și a scris un articol abordând însăși istoricul provienienței cuvântului Internet și un glosar. Biblioteca Transilvania a realizat o prezentare online (în prezi): „Siguranța copiilor pe internet” pentru copii unde au dat sfaturi pentru ca atât părinții cât și copii să știe ce să facă și ce să nu facă online, părinții ce să le permită și ce să le interzică, ce măsuri să întreprindă pentru siguranța acestora. Filialele BM au distribuit video-ul și filmul de pe pagina web a SID  (filiala Târgu-Mureș, Târgoviște).

Ziua Siguranţei pe Internet a fost abordată de majoritatea filialelor prin desfășurarea activităților în cadrul bibliotecii, au avut loc discuții referitor la această tematică, au distribuit materiale promoționale și au promovat această activitate pe blogurile filialelor și pe rețelele de socializare.

1 (1) 3 5 2014-02-09 13.59.48 IMG_3296 IMG_5239 ziua internetului1

REGULI DE FOLOSIRE A INTERNETULUI]SIGURANTA PE NET

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s