Ziua Siguranței pe Internet (SID – Safer Internet Day)


Imagine

 

Ziua Siguranţei pe Internet (SID – Safer Internet Day) este un eveniment de anvergură internaţională care se organizează anual, începând din 2004 și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi mai responsabil a tehnologiilor online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în special de către copii şi tineri.

Ziua Siguranței pe Internet este marcată în acest an la data de 11 februarie și sărbătorită în aproximativ 65 de țări din întreaga lume cu genericul „Împreună să facem Internetul mai bun!” stabilind o netichetă general acceptată privind navigarea pe internet. Neticheta este codul social al internetului, având în definiţie cuvintele net, reţea, etichetă şi reguli_72327700reprezintă regulile de conduită propuse sau recomandate internauţilor. Spiritul netichetei este acela de a fi civilizat şi de a respecta câteva reguli de bază care constau în: corectitudinea şi onestitatea mesajelor, a nu urma link-uri de tip pop-up şi spam-uri, nici a le crea, utilizarea site-urilor web securizate şi respectarea normelelor unui site web, şi, la fel de important, respectarea dreptului la intimitate şi imagine în orice acţiune, inclusiv în crearea de profiluri pe reţelele sociale şi în postarea de comentarii.

 Aflată la cea de-a 11-a ediție, Ziua Siguranței pe Internet dorește încurajarea utilizării responsabile a tehnologiilor și serviciilor online, a telefoanelor mobile, în special de către copii și adolescenți, dar și conștientizarea și educarea acestora asupra riscurilor navigării virtuale.

Cu această ocazie BM „B.P. Hasdeu”  urează tuturor utilizatorilor de internet o navigare cât mai sigură în fiecare zi, conştienți de  faptul că avem o responsabilitate comună de a face Internetul mai bun şi mai sigur pentru toţi. BM „B.P. Hasdeu” optează pentru ca Împreună să fim mai precauți, Împreună să fim conștienți de necesitatea internetului, Împreună să luăm toate măsurile posibile pentru a avea un Internet mai bun, mai eficient, mai corect și mai „prietenos”, pornind de la ideea că bibliotecile sunt instituţii care asigură accesul publicului larg la Internet şi tehnologii informaţionale.

Imagine

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s