Impresii în urma Târgului inovațiilor de bibliotecă


Mă conving pe zi ce trece că biblioteca a devenit un loc în care oamenii pot să înveţe, pot să-şi dezvolte noi abilităţi, să descopere noi orizonturi, pot să se manifeste creativ dar înainte de toate, biblioteca a fost și rămâne un spaţiu deschis al comunităţii, în care oamenii vin din propria alegere, din propria voință pentru a comunica, a se consulta, a împărtăși gânduri, pentru a face schimb de experienţă, de idei şi pentru a socializa între ei.

Târgul inovațiilor de bibliotecă s-a organizat cu un scop nobil și de menționat că s-a organizat pentru prima dată în Republica Moldova. Prin intermediul acestui eveniment de amploare s-a pecetluit importanța acestei instituții, s-a valorificat existența acesteia și s-a prezentat biblioteca modernă, biblioteca fără granițe și cu cele mai inovatoare servicii. Datorită programului Novateca și la inițiativa acesteia, bibliotecile publice s-au manifestat demn, s-au prezentat cu cele mai frumoase produse, cu cele mai inovatoare servicii în domeniu utilizând cele mai moderne tehnologii, au distribuit cele mai atractive materiale promoționale și au luat parte la cele mai interesante activități cu cele mai calde gânduri.

La acest eveniment Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și-a adus un aport deosebit prin prezentarea celor mai eficiente și inovative servicii oferite de BM: Înregistrarea utilizatorului: Fii deștept, ia un card inteligent!; Serviciul de referințe online „Întreabă bibliotecarul”: BiblioSesam; Blogul „Chișinău, orașul meu”; Prezentarea site-ului BM, www.hasdeu.md: La distanța de un click, inclusiv serviciile oferite de filialele BM prin prezentarea unor activități inovative cum ar fi: Dădaca-Minune, Proiectul ”Chișinău muzical”, Chișinăul juridic online etc.

Pe lângă toate astea BM și-a manifestat un interes deosebit de a destinde puțin atmosfera, de a o degaja prin realizarea unor activități interesante pe lângă toate serviciile legate de bibliotecă: Master class: s-a învățat cum se confecționează cadouri de Crăciun, confecționarea bijuteriilor din lut polimer; Fundraising: posibilitatea de a savura o cafea împreună cu cei dragi fiind preparată de Alexandru Stucalov; Distracții: Un zâmbet pentru bibliotecari cu Alexandru Plăcintă, caricaturist etc.

Bibliotecarii au fost și sunt cei care activează în bibliotecă și care depun suflet în satisfacerea necesităților informaționale ale cititorului care vine la bibliotecă și care accesează biblioteca online, sunt cei care acordă prioritate lucrurilor frumoase, utile societății și nu renunță la valorile acesteia. Acest eveniment i-a unit, i-a apropiat și a demonstrat încă o dată importanța și necesitatea serviciilor oferite de bibliotecă. Târgul inovațiilor de bibliotecă a adunat gânduri bune, oameni dragi, suflete deschise și căldură spirituală.

Program_for_print Program_for_print2

100_1949DSC_0281

DSC_0230DSC_0292

DSC_0332100_1840

IMG_1461IMG_1363

IMG_1382IMG_1384

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: