Biblioteca pe net: o privire din exterior


Pe parcursul a trei zile 29-31 iulie 2013, colaboratorii Bibliotecii Municipale au fost transbordați în social media, avînd în calitate de ghid profesioniști în social media, bloggeri.  Transbordarea a fost vizionată de bibliotecari din alte biblioteci online.

Biblioteca nu este novice pe blog. Biblioteca are create 39 de bloguri, 6 pagini, 25 de profiluri, 4 grupuri pe Facebook  și mă gîndesc este bine stabilită în nișa ei. La momentul creării blogurilor și a altor instrumente web 2.0 am fost surprinși cît de simplu, în cîțiva pași poți crea și administra un site și m-ai puțin ne-am gîndit la alte aspecte importante. Eram și sîntem preocupați de numărul de postări, vizite, dar mai puțin de conținut, și respectiv de relația cu utilizatorii. Ne conformăm cu ceea ce avem, cu situația. Discutăm des în spațiul intern, ne punem întrebări, dar nu întotdeauna căutăm răspunsuri, soluții. Care este motivul? Ce nu merge? De ce?

Ne așteptam să obținem răspuns la aceste întrebări din întîlnirile pe care le-am avut. Invitații speciali ne-au împărtășit secretele sale de succes, ne-au oferit sfaturi practice, planuri strategice care au revelat  în ce mod putem identifica interesele cititorilor, ce trebuie să facem ca să-i atragem la bibliotecă  și implicit, să mărim traficul și să devenim vizibili online.

În prima zi, invitații speciali: Ioana Isac, membru CTJM și social media manager TEDx Chișinău, bloggerul Alexandr Lebedev  au pus accente pe comunicarea instituțională și pe prezența pe Facebook a bibliotecii și bibliotecarilor.

Comunicarea instituțională în prezentarea Ioanei Isac.

Recomandările lui Alexandru Lebedev de a reface sau crea conturi instituționale, a regîndi conținutul și altele le puteți afla, vizionînd înregistrarea.

Ziua a doua a fost consacrată bloggingului. Invitatii, bloggeri profesionali, Eugen Luchianiuc și Vitali Cipileaga și-au expus opiniile referitor la blogurile BM, oferind și sfaturi utile.

Comunicarea lui Vitali Cipileaga Hai pe blog: excelează și interacționează.

A treia zi bibliotecarii au fost transbordați de Alexandru Lebedev pe LinkedIn, rețea de socializare pentru profesionali, un instrument de construire a brandului personal și reputația în interiorul un grup, a unei rețele, de publicare a CV-ului etc. Mai multe detalii aici.

Iar Ionela Costachi ne-a demonstrat cum se poate organiza o campanie de promovare a lecturii.

Un press release îl găsiți pe blogul Bibliotecii Centrale.

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: