Ziua Bibliografiei la BM “B.P. Hasdeu”


Anul aniversar pentru biblioteca noastră s-a încheiat cu un eveniment, care se organizează  a patra oară la noi – Ziua Bibliografiei. În fiecare an ziua aceasta are o temă comună, care corespunde priorităţilor anului curent.  Ultima ediţie a avut loc la data de 26 noiembrie cu genericul  Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” informează, orientează, instruiește şi a fost consacrată aniversării de 135 ani de la fondarea BM “B.P. Hasdeu”.

A fost elaborat şi expediat către filialele BM un plan model cu exemple de tipuri de manifestări, cu teme, din care filialele puteau să facă o alegere; cîteva materiale metodice, instrucţiuni, întrebări pentru concursuri; un Breviar bibliografic cu prezentări ale bibliografiilor editate de BM.

Cu toate că ultimele luni au fost foarte bogate în evenimente aniversare, jubiliare, concursuri profesionale Ziua bibliografiei  a fost desfăşurată cu succes aproape în toate filialele.

Blogurile filialelor, reţelele de socializare au fost pline cu informaţii, imagini postate imediat după finisarea activităţilor.  În acest an, în comparaţie cu anii precedenţi,  ZB a avut o mare rezonanţă pe reţelele de socializare:  Flilalele Transilvania, CAE, Traian, Alba Iulia, Ovidius, Maramureş,  Arte T. Arghezi, A. Mickiewicz, L. Ucrainca,  O. Ghibu, A.  Donici, M. Costin, Târgovişte, V. Belinski, M. Ciachir, Târgu-Mureş,  I. Mangher, H. Botev, N. Titulescu, A. Russo au plasat rezultatele pe facebook şi bloguri.

Putem menţiona CAE, care a avut o zi bogată în evenimente: întîlniri, prezentări, reviste bibliografice, ore de cultură a informaţiei, expoziţii etc.; 12 manifestăr cu 514 participanţi şi 4 extramuros cu 208 participanţi numai la o singură bibliotecă.  CAE a organizat întîlniri cu scriitori, protagonişti ai biobiliografiilor BM,  – un exemplu reuşit şi pentru alte  filialele.

Menţionăm şi mulţumim  filialelor Transilvania, Ovidius, Târgovişte, Arte, Codru,   Traian,   V. Belinski, M. Ciachir, Târgu-Mureş, A. Mickiewicz, L. Ucrainca, I. Mangher, H. Botev, N. Titulescu, A. Russo s.a. care  au propus pentru utilizatorii săi un şir de manifestări interesante, inovative – lecţii, ore bibliografice, expoziţii, concursuri intelectuale, reviste bibliografice, prezentări de bibliografii, mape tematice, liste bibliografice s.a. Toate aceste activităţi au fost confirmate prin imaginile postate de filialele BM, unde se observă interesul vădit din partea utilizatorilor.

Cultura informaţiei nu poate fi formată într-o singură zi. Această activitate trebuie să fie realizată zilnic de bibliotecari.

Detalii despre Ziua Bibliografiei la filiale puteți vedea  pe blogurile lor.

Taisia Foiu, CID “Chişinău”

     

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s