Ce fel de şef sunteţi?


Testul suprem: Ce fel de şef sunteţi?

Ce este mai rău decăt să fii un şef rău? Să fii un şef rau si sa nu stii. Pentru a-i ajuta pe sefii care vor sa stie neaparat ce gandesc angajatii despre ei, Forbes a realizat doua studii foarte interesante.

In prima fază, cercetatorii au colectat date de la peste 450 directori executivi din clasamentul Fortune 500; au studiat apoi caracteristicile a 31 de directori care au fost concediaţi în urmatorii trei ani de activitate. În al doilea rând, a fost analizat feedback-ul din partea a 11.000 de şefi.
A urmat selecţia a 10% dintre aceştia – consideraţi cel mai puţin eficienţi în meseria lor. Au fost comparaţi apoi şefii ineficienţi cu cei concediaţi şi s-a ajuns la 10 caracteristici comune, care definesc portretul “şefului rău”. Vă recunoaşteţi în urmatoarele întrebări? Testul trebuie completat cu sinceritate maximă.

1. Vă lipseşte energia şi entuziasmul? Noile iniţiative vi se par o povară? Vă oferiţi foarte rar voluntar, pentru un proiect? Îi “secaţi” de energie pe cei din jur?

2. Aţi ajuns la punctul în care acceptaţi propria mediocritate? Cu alte cuvinte, vă ghidaţi după principiul “aşteptări puţine, realizări puţine”?

3. În ce masură puteţi oferi o viziune sau o direcţie? Sunteţi doar un şef care execută ordinele altui şef? Aşteptaţi să umble câinii cu covrigi în coadă prin birourile firmei dumneavoastră?

4. Aţi fost acuzat de lipsa raţiunii? Luaţi decizii pe care subordonaţii şi colegii le consideră eronate?

5. Vă chinuiţi să colaboraţi cu ceilalţi? Vă confruntaţi deseori cu situaţia în care evitaţi interacţiunea şi actionaţi pe cont propriu? Vi se pare că restul managerilor sunt rivalii dumneavoastră?

6. V-a spus cineva vreodată că mai mult vorbiţi, decat faceţi? Aţi fost acuzat de stabilirea unui standard de comportament sau de performanţe, de aşteptări, pe care apoi le-aţi încălcat?

7. Sunteţi cunoscut ca un “duşman” al ideilor inovatoare? Respingeţi în mod obişnuit sugestiile angajaţilor?

8. Învăţaţi din greşeli? În loc să socotiţi eşecul drept o oportunitate de îmbunataţire, vă ascundeţi în spatele greşelilor şi vă plangeţi de mama focului?

9. Cum aţi defini aptitudinile dumneavoastră interpersonale? Comiteţi atât abuzuri asupra angajaţilor, cât şi omisiuni (nu le recunoaşteţi valoarea, meritele, realizările, sunteţi zgârcit, atunci când trebuie să-i laudaţi)?

10. Aţi esuat în încercarea dumneavoastră de a-i ajută pe ceilalţi să se dezvolte profesional? Vă concentraţi doar asupra propriei persoane, mergând până la excluderea celorlalţi?

Unele din aceste întrebări necesită răspunsuri simple şi la obiect. Totuşi, multi şefi nu au fost conştienţi de faptul că sunt caracterizaţi de un asemenea comportament dăunator mediului de dezvoltare. Aţi putea să deveniţi un şef mai bun? Dacă raspundeţi cu “DA” sau “POATE”, transformaţi acest gând într-un scop. Nimănui nu-i place un şef rau.

Autor: Silviu Marian Banila

Sursa: www.manager.ro

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s