VIZITĂ DE DOCUMENTARE CU SUCCES


             Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, cu sprijinul Fundaţiei IREX România, a organizat în perioada 6-7 iunie 2012 atelierul profesional naţional Servicii inovative pentru copii în biblioteca publică.

            Au participat bibliotecari ai secţiilor pentru copii din bibliotecile judeţene: Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Gorj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vâlcea, din bibliotecile municipale şi orăşeneşti din judeţul Cluj, precum şi de la Biblioteca „Transilvania” din Chişinău. Subiectele abordate au fost:

 • schimbul de informaţii referitoare la activitatea din secţiile pentru copii;
 • organizarea spaţiilor pentru copii într-o biblioteca publică;
 • bibliotecile americane şi poloneze;
 • parteneriatul de succes al Bibliotecii Naţionale pentru copii ,,Ion Creangă” din Chişinău (Biblioteca Picilor, care este un proiect moldo-suedez);
 • achiziţia de documente pentru copii;
 • activităţi demonstrative;
 • atelier de quilling;
 • o serbare de poveste;
 • atelier despre activităţile cultural-educative;
 • atelier despre paginile web ale secţiilor pentru copii;
 • activitate demonstrativă în cadrul proiectelor tematice;
 • discuţii pe temele abordate;
 • concluzii, cu aplicarea unui chestionar cu întrebări privitoare la această sesiune.

          De la Filiala „Transilvania” am fost prezente două persoane, Larisa Staver, bibliotecar şi Tatiana Donţu, şef Serviciul pentru copii. În cadrul atelierului am avut discuţii constructive despre serviciile innovative pentru copii în biblioteca publică, constituind o sinteză a experienţei bibliotecarilor Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, acumulate în procesul organizării şi desfăşurării diferitor evenimente din cadrul Secţiilor pentru copii.
Am avut posibilitatea să ne exprimăm opiniile, sugestiile asupra metodelor şi formelor de activităţi organizate la BM „B. P. Hasdeu” şi nu numai. Au apărut şi idei noi, pe care noi, bibliotecarele de la Filiala „Transilvania” le vom lua în consideraţie şi vom completa activitatea serviciului pentru copii pentru a obţine un impact maxim de calitate, util, corect din punct de vedere organizatoric şi în conformitate cu cerinţele şi criteriile comune ale activităţii noastre.

        Atelierul a fost moderat de Sorina Stanca, directorul Bibliotecii Judeţene ,,Octavian Goga”, Cluj Napoca, care într-o atmosferă caldă, prietenească a dat posibilitatea fiecărui participant să-şi exprime gândurile, experienţele, să lege noi prietenii cu bibliotecarii din biblioteca gazdă şi cu cei din ţară şi respectiv, cu noi.

În cadrul acestui eveniment, la atelierul despre paginile web ale secţiilor pentru copii am participat cu prezentarea Filialei „Transilvania” după renovare şi despre activitatea Taberei de lectură şi agrement „Vino şi tu în lumea copilăriei alături de noi”, din cadrul Serviciului pentru copii, cu un grad de noutate pentru participanţi.

          Ţinem să mulţumim organizatorilor de la Cluj şi Chişinău pentru această întâlnire profesională, care ne-a permis să ne îmbogăţim cu noi idei, experienţe pe plan profesional!    Folosindu-ne de cunoştiinţele şi experienţa acumulată în decursul aniilor, gama noastră de servicii şi programe este în continuă diversificare şi dezvoltare tehnologică la cererea şi în interesul utilizatorilor noştri. Colaborarea foarte bună cu specialiştii din domeniu, ne permite să cunoaştem necesităţile momentului şi să aducem soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Tatiana DONŢU,

Şef, Serviciul copii, Filiala „Transilvania”

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: