Iarmarocul bibliotecilor 2012


La 21-22 mai, la Kiev, bibliotecarii din Ucraina, participanti ai programului Bibliomist, s-au reunit la Iarmarocul bibliotecilor cu genericul “Biblioteca moderna: dezvoltam comunitatile locale”.  La invitatia IREX Moldova am participat si noi (Lidia Kulikovski, director general BM si Ludmila Panzari, director adjunct BM) la aceasta reuniune a bibliotecarilor, precum si colegi din Romania si Polonia.

Ceremonia de deschidere si prezentarea proiectelor inovationale de biblioteca s-a desfasurat in centrul national «Українській дім» si in sediul Bibliotecii Nationale Parlamentare. La deschidere au fost prezenti Amabasadorul SUA in Ucraina John Tefft, managerul principal al initiativei “Global libraries” al Fundatiei Bill si Melinda Gates Siri Osvald, seful Consiliului Consultativ al programului Bibliomist Andrei Kurkov, liderul partidului Udar, fondatorul Fondului fratilor Klicko, Vitalii Klicko, directorul general al companiei Microsoft in Ucraina Dmitro Simkiv, presedintele Asociatiei bibliotecilor din Ucraina Irina Sevcenco.

Programul Iarmarocului includea prezentari ale serviciilor inovative in biblioteci in diferite formate: standuri, prezentari pecha kucha, traininguri si un talk show. Practicile inovative au demonstrat initiative referitoare la dezvoltarea sociala, economica si culturala a comu

nitatii.

Fiind prima data in Kiev, am fost impresionata de acest oras frumos, dar si de entusiasmul cu care bibliotecarii si-au prezentat activitatea.

Cred ca si la noi dupa un an dupa lansarea programului Global Libraries vom putea acelasi lucru.

Răspunde. Expuneți părerea.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s