FORMAREA CONTINUĂ PENTRU COMUNITATEA BIBLIOTECARĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA – A ÎNCEPUT !


La 19 mai, a.c. au fost organizate cursurile de formare profesională de scurtă durată. Subiectul pentru care au optat bibliotecarii din or. Soroca a fost Diversitatea serviciilor şi resurselor informaţionale ale bibliotecii ca vector de imagine în comunitate. În cadrul celor 72 de ore se vor aborda tematici precum: Diversificarea serviciilor bibliotecilor publice, Probleme specifice activităţii cu copii, Formarea culturii informaţiei a utilizatorilor, Managementul proiectului pentru diversificarea serviciilor bibliotecii, Probleme actuale de prelucrarea a informaţiei etc.

Prima întâlnire, găzduită de Biblioteca Publică „M. Sadoveanu” din or. Soroca, a inclus subiecte precum, Managementul comunicării în instituţia infodocumentară, prezentat de către dr. Nelly Ţurcanu, conf. univ. (USM) şi Aspecte comunicaţionale privind consolidarea imaginii bibliotecii, oferit de drd. Tatiana Coşeri, director adjunct, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Participanţii, circa 30 de bibliotecari din bibliotecile publice şi şcolare din raionul Soroca, au fost iniţiaţi în procesul de comunicare în instituţia infodocumentară: tipuri de comunicare, mijloace de comunicare, comunicarea bibliotecar – utilizator şi componente ale imaginii instituţionale: abordare tehnico-organizaţională; abordare socio-psihologică; abordare socio-informaţională; abordare socio-comunicaţională; abordare inovativă.

La fel participanţii au audiat prezentarea generală privind Accesul la informaţie în bibliotecile din Republica Moldova. Mariana Harjevschi, vice-preşedinta ABRM a făcut o trecere în revistă a rezultatelor evaluării efectuate de către Filiala din Republica Moldova a Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi internaţionale (IREX) privind accesul la informaţie în bibliotecile publice din Republica Moldova, precum şi a distribuit participanţilor raportul oferit de către programul Global Libraries in Moldova.

Programul de formare continuă, care include, cursuri de perfecţionare şi de reciclare, sunt organizate de către Centrul de Formare Continuă a Secţiei Formare Continuă a USM, proiect susţinut de către Catedra Biblioteconomie şi Asistenţă Informaţională, în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor di Republica Moldova.

Mariana HARJEVSCHI, director, Biblioteca Publică de Drept

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: