Promovăm resursele electronice: Zi de informare la Sediul Central al BM „B.P. Hasdeu”


Zi de informareLa 28 februarie 2012, colaboratorii CID „Chişinău” şi studenţii de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării au organizat Ziua de informare cu genericul CD/DVD: 2010-2011 din colectia BM  „B.P. Hasdeu”.

Scopul Zilei de informare constă în promovarea resurselor electronice CD/DVD achiziţionate de bibliotecă în perioada anilor 2010-2011 şi familiarizarea publicului larg cu sumarul acestora. Pentru o bună desfăşurare a Zilei de informare au fost întreprinse o serie de acţiuni:

  • organizarea expoziţiei de CD-uri/DVD-uri;
  • elaborarea buletinului informativ: Colecţia electronică (CD-uri, DVD-uri);
  • elaborarea şi prezentarea a şapte reviste bibliografice, dintre care cinci inovative, fiind prezentate atât tradiţional, cât şi electronic.

Pentru a suscita interesul utilizatorilor faţă de revistele bibliografice prezentate s-au selectat următoarele domenii: lingvistică, ştiinţe biologice, geografie, istorie, muzică şi sport. Pe parcursul Zilei de informare au fost prezentate următoarele reviste: CD/DVD: 2010-2011 din colectia BM „B.P. Hasdeu”, Studierea limbilor străine, Retrospectiva Campionatului mondial de fotbal, Colecţia „În jurul lumii” Călătorii fascinante pe DVD, Lumea animală acvatică, Personalităţi care au marcat istoria lumii, Muzică pe suport electronic.

Activitatea dată a fost vizitată de 59 persoane de diverse categorii de vîrstă, fiind consultate 45 CD-uri/DVD-uri şi împrumutate 10 surse.

La expoziţie au fost expuse 103 resurse electronice din domeniile: informatică, jurnalism, filosofie, psihologie, religie, finanţe, drept, educaţie, biologie, paleontologie, zoologie, relaţii cu publicul, industrie, artă, muzică, sport, lingvistică, literatură, geografie şi istorie în limbile: română, engleză, rusă, franceză, germană, spaniolă, italiană şi norvegiană. 30 de DVD-uri în limba engleză sunt cu subtitluri în limba română, iar 15 DVD-uri în germană sunt cu subtitluri în limbile română şi sârbă. Resursele electronice care au prezentat un interes sporit publicului au fost din domeniile: geografie, istorie, sport şi muzică. Revistele bibliografice electronice au fost plasate online pe pagina Slideshare a CID „Chişinău” (http://www.slideshare.net/CIDChisinau), adunând  206 vizualizări în timp de o zi.

Colecţia este disponibilă la Sediul Central al BM  „B.P. Hasdeu” şi parţial în filialele ei. CD-urile/DVD-urile pot fi consultate doar în Sala de lectură a  BM  „B.P. Hasdeu”, iar cele din filiale pot fi împrumutate şi la domiciliu.

Considerăm că Ziua de informare a fost captivantă şi utilă pentru toţi participanţii. Recomandăm filialelor să desfăşoare cât mai multe activităţi de acest gen.

Carolina Gîscă, bibliotecar principal CID „Chişinău”

Реклама

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: