Concursul „Cea mai bună lecţie bibliografică”


Totalurile concursului Cea mai bună lecţie bibliografică a finalizat ediţia a 2-a  a  „Zilei Bibliografiei” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, concursul, fiind organizat în premieră. Ca suport filialele au folosit Regulamentul şi cîteva indicaţii şi instrucţiuni metodice, pregătite de CID Chișinău.

Concursul lansat în anul Culturii informaţionale a avut drept scop : acumularea experienţei bibliotecarilor în educarea utilizatorilor, dezvoltarea creativităţii bibliotecarilor şi realizarea potenţialului profesional.

La concurs au participat 14 filiale, care au prezentat 15 lecţii bibliografice în formă scrisă. Majoritatea lecţiilor au avut o tematică tradiţională: De la papirus la e-book: evoluţia cărţii; Povestea cărţii sau cine face cărţile; Despre ce ne vorbeşte o ilustraţie; Путешествие в страну «Журналию»). Au mai fost prezentate cîteva lecţii bibliografice informaţionale: Căutăm informaţia pe site-ul Bibliotecii „B.P. Hasdeu”; Enciclopediile on-line — sursă de cunoaştere a Artelor Vizuale).

Comisia formată din 5 persoane (Ludmila Pînzari, Taisia Foiu, Margareta Cebotari, Natalia Cravciuc, Margarita Şcelcikova) a examinat toate lecţiile expediate şi după analiza lor a ales cele mai reuşite 5 lecţii. Lecțiile au fost evaluate după următoarele criterii: alegerea temei, expunerea logică și argumentarea temei, utilizarea inovațiilor.

La data de 26 noiembrie 2010 la CID „Chişinău” au fost totalizate rezultatele și prezentate cele mai reușite lecții. Transmisia în direct a concursului putea fi vizionată pe site-ul BM www.hasdeu.md începînd cu ora 10.15.

Taisia Foiu (manager CID „Chişinău”) a vorbit despre ideea, scopul organizării acestui concurs, a efectuat o analiză a participării filialelor şi a lecţiilor prezentate, indicînd motivele nereușitei unor lecții.

În finala Concursului au ieşit următoarele lecţii bibliografice:

  • De la papirus la e-book: evoluţia cărţii (filiala A. Mickiewicz, prezentare Oxana Andreev)
  • Путешествие в страну «Журналию» (filiala M.Costin, prezentare Natalia  Cravciuc)
  • Povestea cărţii sau cine face cărţile (filiala Maramureş, prezentare Cristina Mamaiskaia)
  • Modalităţi de căutare a informaţiei pe site-ul bibliotecii (filiala Ovidius, prezentare Margareta Cebotari)
  • Ring intelectual (filiala N. Titulescu,  prezentare Vera Goldman)

Iar Cristina Caterev de la Filiala Stefan cel Mare a recitat un poem (o compozitie proprie) dedicat Zilei Bibliografiei, care a fost inscenat la Biblioteca.

După prezentare publicul a ales cea mai bună lecție, acordind Premiul Simpatiilor lectiei  Путешествие в страну «Журналию» (filiala M. Costin, prezentare Natalia  Cravciuc). Participanţilor Concursului li s-au înmînat certificate şi diplome, iar cîștigătorul s-a ales cu un cadou de la CID Chișinău.

În final, Ludmila Pînzari (director-adjunct BM „B.P. Hasdeu”) a mulţumit pentru participare şi a îndemnat ca această iniţiativă să fie continuată în viitor.

Taisia Foiu,

manager CID Chisinau

Реклама

Concursul „Cea mai bună lecţie bibliografică”: Один комментарий

Добавьте свой

  1. Au fost prezentate lectii si activitati deosebite de la care putem lua multe exemple. Bravo bibliotecrailor ce reusesc sa atraga utilizatorii in lumea minunata a bibliografiei, care ascunde multe enigme. Un univers integru de cunostinte, prin redarea lectiilor se observa munca asidua a unui bibliotecar. Succese!

    Нравится

Spune ce gîndești

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

%d такие блоггеры, как: